Til bunnen:
- Smelt smøret i en liten gryte.
- Smuldre kjeksene. For eksempel i en foodprosessor eller i en morter.
- Bland kjekssmulene med smeltet smør.
- Kle springformen med bakepapir. Bruk kjeksblandingen til å dekke både bunnen og sidene av formen.
- Trykk blandingen sammen med en skje. Sett kakebunnen i kjøleskapet i minst 10 minutter.
Du kan nå begynne å lage kakefyllet med mokka:
- Lag en kopp kaffe etter ønske. Vi anbefaler L'OR Espresso Forza bønner: de gir en sterk kaffesmak med et snev av sjokolade. Dette passer veldig godt med resten av kaken.
- Hell kremfløten og honningen i en gryte og kok opp. Tilsett 40 ml kaffe.
- Legg den grovhakkede sjokoladen i en bolle. Hell den kokende fløtekaffeblandingen over den. Rør til sjokoladen er smeltet helt og jevnt fordelt i blandingen.
- Tilsett smørklatten. Bruk en stavmikser til lage en skinnende glasur av blandingen.
- Ta kakebunnen ut av kjøleskapet og hell glasuren på den.
- La det stivne i kjøleskapet i minst 2 timer.
Til toppingen av sjokoladekrem:
- Rør sammen kakao, sukker og vann til du har en grøt.
- Bland i den kalde fløten og middelet for stivere krem.
- Pisk sjokoladekremblandingen med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
- Når det har blitt en luftig sjokoladekrem, er den klar til bruk.
- Sprøyt eller smør sjokoladekremen på mokkakaken.
Hvis du ønsker det kan du pynte mokkakaken din med sjokoladeflak. God appetitt! Leter du etter flere kakeoppskrifter? Se da alle oppskriftene fra L’OR!