Denne mokkakaken er den perfekte desserten
for disse høytidsdagene. Ikke bare vil mange kaffeelskere bli fornøyd med denne mokkakaken, den er også lett å lage. Følg oppskriften på mokkakake nedenfor og la sansene dine forføres! Det er en mektig kake, så et lite stykke er nok. Det er også gøy å lage kaken sammen!
Denne mokkakaken passer også godt til andre
anledninger, så dette er også en herlig bursdagskake eller som en liten godbit til kaffen.
Smelt smøret i en liten gryte.
Smuldre kjeksene. For eksempel i en foodprosessor eller i en morter.
Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Kle springformen med bakepapir. Bruk kjeksblandingen til å dekke både bunnen og sidene av formen.
Trykk blandingen sammen med en skje. Sett kakebunnen i kjøleskapet i minst 10 minutter.
Lag en kopp kaffe etter ønske. Vi anbefaler L'OR Espresso Forza bønner: de gir en sterk kaffesmak med et snev av sjokolade. Dette passer veldig godt med resten av kaken.
Hell kremfløten og honningen i en gryte og kok opp. Tilsett 40 ml kaffe.
Legg den grovhakkede sjokoladen i en bolle. Hell den kokende fløtekaffeblandingen over den. Rør til sjokoladen er smeltet helt og jevnt fordelt i blandingen.
Tilsett smørklatten. Bruk en stavmikser til lage en skinnende glasur av blandingen.
Ta kakebunnen ut av kjøleskapet og hell glasuren på den.
La det stivne i kjøleskapet i minst 2 timer.
Rør sammen kakao, sukker og vann til du har en grøt.
Bland i den kalde fløten og middelet for stivere krem.
Pisk sjokoladekremblandingen med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
Når det har blitt en luftig sjokoladekrem, er den klar til bruk.
Sprøyt eller smør sjokoladekremen på mokkakaken. Hvis du ønsker det kan du pynte mokkakaken din med sjokoladeflak. God appetitt! Leter du etter flere kakeoppskrifter? Se da alle oppskriftene fra L’OR!