• Vår kaffe
    • Vår kaffe

      Kaffekapsler

      BØNNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Kapsler
    • Origins samling
    • KAFFEBØNNER
    • Sublime samling
  • L'OR sitt univers
    • Vår kaffe

      Kaffekapsler

      BØNNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • En verden av L'OR
    • Bærekraft
    • GJENVINNING
  • inspirasjon
    • Vår kaffe

      Kaffekapsler

      BØNNER

      Origins Kollektion

      Sublime Kollektion

    • Oppskrifter
  • Kontakt

Kaffe ostekake

Overrask smaksløkene dine

Har du lyst på ostekake og trenger du et espresso-kick? Denne enkle kaffeostekaken med kjeksbunn er perfekt å dele med venner og familie. Husk å gjemme unna et ekstra stykke til deg selv! Tips: lag ostekaken en dag i forveien.

Tilberedningstid: 30 minutter

Steketid: 55 minutter

Avkjølingstid: 1 tim

 

Ingredienser

Til en rund springform på 24 cm

Til bunnen av ostekaken:

  • 170 gram av dine favorittkjeks, for eksempel Oreo® *, Digestive-kjeks eller Mariekjeks
  • 90 gram smeltet smør

Til kaffeostekaken:

  • 2 kopper sterk Espresso som L'OR Onyx
  • 600 gram kremost som f.eks. MonChou®*
  • 200 gram brunt sukker
  • 3 spiseskjeer mel
  • en klype salt
  • 3 store egg, pluss 1 eggeplomme
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 spiseskje kakaopulver

Valgfritt: kakaopulver og/eller sjokoladekrøller til å dekorere kaken din

* Merke fra en tredjepart som ikke er tilknyttet JACOBS DOUWE EGBERTS.

Kjøp produktet

Tilberedning

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader celsius og smør en springform på 24 cm.

  2. Lag 80 ml sterk espresso (to kopper). Vi anbefaler en intens espresso, for eksempel L'OR Onyx. Begge har et hint av sjokolade. La espressoen avkjøles til romtemperatur, slik at du kan tilsette den til kaffeostekakeblandingen senere.

  3. Smuldre kjeksene med et kjevle. Bland smulene med smeltet smør i pannen.

  4. Fordel kjeksblandingen på bunnen av springformen. Trykk dette godt sammen med den buede undersiden av en skje. Dette er bunnen av ostekaken din.

  5. I mellomtiden blander du kremosten i en foodprosessor eller med en håndmikser på lav hastighet i 3 minutter mens du gradvis tilsetter sukkeret, saltet og melet. Sørg for at alt er blandet godt sammen. Hvilken kremost passer godt å bruke til ostekake? Vi anbefaler kremosten fra MonChou®*.

  6. Bland crème fraichen ved lav hastighet og tilsett eggene ett for ett til ostekakefyllingen. Slutt å blande så snart du har fått en jevn blanding. Ikke visp for lenge, røren skal være glatt og litt luftig.

  7. Skjær den avkjølte espressoen forsiktig inn i blandingen.

  8. Fordel kaffeostekakefyllingen på kjeksbunnen i springformen. Pass på at det ikke dannes bobler, og at du får en glatt masse.

  9. Sett springformen i den forvarmede ovnen. Stek ostekaken først i 15 minutter ved 180 grader celsius. Senk deretter temperaturen til 110 grader og stek kaken i ytterligere 40 minutter.

  10. Ta kaken forsiktig litt ut av ovnen. Rist springformen forsiktig for å se hvordan fyllet er. Det skal ikke være helt stivnet (omtrent som halvpisket krem). Da er ostekaken ferdig.

  11. La ostekaken avkjøles i ovnen i minst en time med ovnsdøren åpen.

  12. Deretter kan du ta ostekaken ut av ovnen. Sett den nå i kjøleskapet i minst 6 timer så den stivner.

For å servere: riv 50 gram mørk sjokolade og dryss den over ostekaken som topping. Kaken blir ekstra fin hvis du pynter den med kakaopulver eller mokkabønner.

Vil du også prøve andre kakeoppskrifter med kaffe? Se alle oppskriftene fra L’OR!

flere oppskrifter

Julekaffe
Kaffemousse
Espresso Tonic

swirl_gold_background.jpg

Hjelp

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilitet

HVEM ER VI

  • L'OR sitt univers
  • L’OR Kaffe
  • GJENVINNING

 

 
  • BRUKERVILKÅR OG BETINGELSER
  • Personvernregler
  • Informasjonskapsler og nettsidesporing

Follow us

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram

  • L’OR® BRUKERVILKÅR OG BETINGELSER
  • Personvernregler
  • Kontakt

 

©2022 JACOBS DOUWE EGBERTS

dk.jpg