Kaffemousse

Porsjoner: For 2-4 personer
Ventetid:
6 timmer
Tilberedningstid:
30 minutter

Venter du gjester til julemiddagen, og ønsker du å overraske dem med en deilig dessert for å avslutte kvelden? Da er denne oppskriften på kaffemousse perfekt! Og siden det ikke er gelatin i den, er den også veldig sunn! Tilsett din favorittespresso eller ristretto for en deilig intens kaffesmak. Det går helt fint å lage kaffemoussen kvelden før, slik kan du nyte kvelden med en deilig juledessert som er klar i en håndvendig.

Nyt kaffemoussen din!

Ingredienser

  • 60 ml sterk L'OR Espresso, vi anbefaler L'OR Espresso Forza
  • 220 g fersk kremfløte
  • 60 g sukker
  • 70 g eggehvite (tilsvarer ca. 2 egg)
  • En klype salt

Tilberedning

Hvordan lager du denne deilige desserten til høytidsdagene?

01

Lag den sterke espressoen eller ristrettoen du foretrekker. Kaffen må være skikkelig sterk, så ikke vær redd for å velge en intens smak. Mål deretter opp 60 ml og løs opp en klype salt i den varme kaffen din. Sett deretter kaffen i kjøleskapet for å avkjøles.

02

Når kaffen er helt avkjølt, blander du den med eggeplommene med en håndmikser.

03

Vei fløten, og pisk den med halvparten av sukkeret (30 g) med rene visper til den er stiv/halvstiv. Sett også denne blandingen i kjøleskapet for å avkjøles.

04

Bland den kalde kaffen i kremen når alt er avkjølt. Bruk også denne gangen rene visper. Vask vispene igjen etter dette, og sørg for at de er helt fri for fett. Dette kan du f.eks. gjøre med en klut med litt sitronsaft.

05

Ta en bolle av rustfritt stål og rengjør den så den er helt fri for fett. Pisk eggehviten sammen med resten av sukkeret stivt i denne bollen.

06

Skjær eggehviten forsiktig inn i kremblandingen.

07

Bruk isskåler av glass til å servere moussen, det blir ekstra fint. Legg kaffeblandingen i isskålene og sett dem (tildekket) i kjøleskapet i minst 6 timer så de blir enda fastere.