Julkaffe

Porsjoner: Til 4 kaffe
Tilberedningstid: :
15 minutter

Hva ville julen vært uten en festlig julekaffe? De varmende smakene av denne julekaffen passer perfekt til feststemningen. Perfekt etter en spasertur med hele familien, eller til å skjemme bort gjestene og deg selv etter middagen. La deg fortrylles av kombinasjonen av kaffe, sjokolade, krydder og et snev av appelsin.

God jul!

Ingredienser

  • 200 ml kaffe, vi anbefaler L'OR Espresso Guatemala
  • 250 ml kremfløte
  • 100 g sjokolade til smelting
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 2 små stjerneanis
  • 1/2 skive tørket appelsin
  • 3 teskjeer revet appelsinskall
  • Dekorasjon: stjerneanis, kanelstang, tørkede appelsinskiver eller revet sjokolade

FREMGANGSMÅTE

01

Smelt sjokoladen i vannbad.

02

Lag 200 ml av din favorittkaffe. Vi anbefaler L’OR Espresso Guatemala til en herlig julekaffe. De nøtteaktige notene og det runde snevet av sitrus er perfekt kombinert med sjokolade og et hint av appelsin.

03

Hell kaffen i en panne og tilsett vaniljestangen, kanelstangen, stjerneanis og tørkede appelsiner. La det hele putre, men ikke la det fosskoke. Dette er basisen for den festlige julekaffen din!

04

Fordel den smeltede sjokoladen i 4 store glass.

05

Fjern krydderne fra julekaffeblandingen. Hell kaffen (uten krydder) i glassene.

06

Pisk kremfløten sammen med revet appelsinskall.

07

Legg pisket krem på julekaffen.

08

Dekorer med kryddere eller sjokolade etter smak. Overrask gjestene dine med denne deilige, festlige julekaffen!