Pascals Panna Cotta med L’OR kaffe og luftig krem

 

Ingredienser

  • Panna Cotta:
  • 75 g sukker
  • 3,5 g gelatin
  • En halv vaniljestang
  • En L’OR Ristretto -kapsel, lages som Espresso

FREMGANGSMÅTE

PANNA COTTA

01

Legg gelatin i bløt, i kaldt vann. Mens gelatinen mykner, har du melk og sukker i kjele. Del en vaniljestang på langs, og skrap ut frøene. Tilsett vaniljen i kjelen med melk og sukker og varm blandingen.

02

Tilsett den myke gelatinen. Når gelatinen er helt løst opp, tar du kjelen av platen og tilsetter kald fløte under omrøring. Lag til slutt en kopp L’OR Ristretto (som espresso) og rør inn halvparten.

03

ell Panna Cottaen over i glass og sett i kjøleskap eller fryser til den stivner. Pass på at glasset du benytter er stort nok til å ha krem, nøtter og kaffe på toppen.

KARAMELLISERTE HASSELNØTTER

01

Legg nøttene på et stekebrett med bakepapir og rist dem i ovnen på 180 grader, til de er lysebrune. Ha vann og sukker i en kjele og kok opp. Ha deretter hasselnøtter og havsalt i kjelen. Sett varmen på fullt, og vend hasselnøttene i sukkeret. Fortsett å røre mens vannet fordamper og karamellen fester seg til nøttene. Når alt vannet har fordampet, helles nøttene over på et bakepapir og avkjøles.

LUFTIG KREM

01

Begynn med å lage marengs. Ha vann og sukker i kjele, og kok opp blandingen til sukkeret har løst seg helt opp. Sukkerlaken er ferdig når den har nådd 119 grader. Bruk gjerne et egnet termometer som anger nøyaktig temperatur.

02

Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin og sett den på fullt. Når eggehviten er halvstiv, heller du over sukkerlaken i en tynn stråle, mens maskinen går. Marengsen er klar når massen er avkjølt.

03

Pisk fløte til krem. Kremen skal ikke stivpiskes, men akkurat kunne renne av vispen. Vend kremen forsiktig inn i marengsen, til du har en luftig blanding.

TOPPING

01

Ha krem og karamelliserte nøtter over Panna Cottaen. Til slutt heller du ca en halv kopp L’OR Ristretto, laget som espresso, over hver av Panna Cottaene. Mengden kan justeres opp eller ned, etter hvor mye kaffesmak du ønsker. Voila, desserten er ferdig!

TIPS

01

Panna Cotta kan lages dagen før og settes i fryser eller kjøleskap. Selve kremen kan skille seg og det er derfor en fordel å lage denne samme dag.